teatrul ca platformă educațională alternativă
Ne preocupă dinamica dintre teatru și adolescenți, și, prin MASCA TEEN, ne dorim să întindem o mână publicului și viitorului public licean. Acest proiect educațional este unul non-formal, al cărui scop este ancorarea tinerilor în relație cu ei însăși, cu societatea contemporană, dar și cu spațiul cultural prin contact direct cu actorii teatrului și cu texte dramatice ( atât noi, cât și consacrate)
Pe lângă atelierele non-formale de lectură dramatică și improvizație, MASCA TEEN, este o invitație la segmentul de spectacole curatoriate special pentru publicul tânăr.
Copilul acesta
de Joel Pommerat
Pornind de la un număr de interviuri cu locuitorii unui cartier rezidențial din orașul Caen, Joël Pommerat explorează în zece scene scurte relațiile complexe dintre părinți și copii. Unghiurile de abordare diferă de la o scenă la alta, dar au în comun zona gri în care se întâlnesc împlinirile și dezamăgirile, trecutul și viitorul, iubirea și speranța. În ciuda diferențelor de vârstă, bagaj emoțional sau mediu social, personajele care populează această zonă gri și situațiile în care le găsim ne expun fragilitatea „celulei de bază a societății”
Durata: 1h 20 min
Vârsta 14+
regia: Radu Nica
dramaturgie: Paula Rusu, Anamaria Feraru
scenografia: Theodor Niculae
asistent regie: Răzvan Enciu
lighting design: Tudor Nicorici
cu: Roberta Antonie, Șerban Ghilvaci, Matei Constantin / Marian Dumitru, Miki Ducu, Măriuca Bosnea, Vlad Andrei, Dragoş Stoica, Iulia Bibu, Ana Vînău, Claudia Soare
Memoriile unui Lolo
Lolo s-a combătut întreaga ei viață cu foamea de validare, lucru care nu i-a adus decât frustrări, au afundat-o în singurătate și în episoade depresive. După ce a murit, toate textele i-au fost găsite în caietele ascunse în subsolul casei: de la basmele pe care le scria la 7 ani despre prințese care-și dezamăgesc părinții până la poeziile criptice pe care le scria în ultima parte a vieții.
𝗠𝗘𝗠𝗢𝗥𝗜𝗜𝗟𝗘 𝗨𝗡𝗨𝗜 𝗟𝗢𝗟𝗢 e un spectacol pentru cei care nu pot dormi în unele nopți fiindcă se gândesc la momentele în care au fost penibili în clasa a 6-a. E un spectacol pentru cei care s-au gândit măcar o dată că tot ceea ce facem e doar pentru că vrem să fim plăcuți, să fim iubiți.
Spectacolul reprezintă rezultatul unui laborator de lucru de 2 luni desfășurat vara trecută, în care cei 9 rezidenți Fresh Start, ediția 6, au experimentat și au explorat metodele teatrului devised și performativ. Ideea spectacolului a luat naștere în urma discuțiilor și exercițiilor pe care participanți le-au făcut, fiind vorba de un proces colaborativ.
Spectacol produs în cadrul proiectului „Fresh Start. Ediția a VI-a”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. Spectacol cofinanțat de Uniter.
Durata: 80 min
Vârsta: 12+
regia: Mark-Cristopher Demeter
dramaturgia: Alex Gorghe
scenografia: Dragoș Moldovan
coregrafia: Dominik M. Iabloncic
muzica: Iulia Sinescu
cu: Anamaria Codiță, David Drugaru, Ilinca Petra Meșter, Ioana Beatrice Tănasă