Jurnal

Ce-am mai găsit la Masca în grădină – Orhideea de vanilie! (Alina Apostu)

“O mofturoasă!”

Credit Alina Apostu

În spațiul dintre cladirile teatrului Masca (da, sunt două, și ascund multe unghere fascinante, cu tot felul de recuzită, spații de lectură pentru actori și, mai ales, plante!), am găsit o orhidee de vanilie! O plantă din sud-estul Mexicului, e singura orhidee care produce un fruct comestibil.

“Mofturoasă” îi zice Alina Crăiță, actriță în trupa teatrului, care o îngrijește și, de-a lungul anilor, i-a învățat semnele de sete, căldură prea mare, uscăciune. În video, Alina ne povestește despre orhidee și nevoile ei în timpul primului Atelier de Peisagistică de la Masca, în timp ce ne plimbam prin spațiul ce urmează să se transforme în sera teatrului cu ajutorul participanților la atelier – v-am spus ca sunt multe unghere fascinante! Cei veniți la atelier nu au primit doar un tur prin teatru dar și butași din plantele ce sunt îngrijite aici. O mică parte din Masca e la ei acasă acum.

Credit Maria Drăghici

În curând le veți putea vizita cu toții – deschidem porțile (și le lăsăm deschise) în cadrul mini-festivalului de cartier, între 20 și 22 septembrie. Festivalul va conține un showcase de activități comunitare despre responsabilitate pentru artă și natură. Acolo veți putea vedea pe viu decorurile reciclate în instalații-mobilier, gradina și sera nou plantate și noul mural al teatrului! Cum intrați? Donați o plantă 🙂

Pe curând,

Alina

Did you like this? Share it!

0 comments on “Ce-am mai găsit la Masca în grădină – Orhideea de vanilie! (Alina Apostu)

Leave Comment