CROCODIL de Alaska

Despre spectacol

Crocodil este un spectacol interactiv după textul Elisei Wilk omonim, care se joacă atât cu așteptările publicului cât și cu resursele actorilor. Proiectul urmărește parcursul unui copil care încearcă să descopere ce e bine și ce nu.

Crocodil nu este despre pielea scumpă din care se fac poșete sau despre o zodie. Nu este nici despre sânge rece sau adaptabilitate. Cel mai probabil nu este un spectacol despre confuzie și frică sau despre iubire și negare. Cu siguranță nu ne-am propus să facem un spectacol despre cum se simte mușcătura unui crocodil. Sau poate că da, viața e înșelătoare pe alocuri.

𝗗𝗶𝘀𝘁𝗿𝗶𝗯𝘂𝘁̦𝗶𝗲:


𝗜𝗹𝗶𝗻𝗰𝗮 𝗣𝗼𝗽𝗲𝘀𝗰𝘂 – actriță căreia i-ar plăcea să se joace. Vine din Sibiu și a absolvit ‘Facultatea de Teatru și Film’ din Cluj, anul acesta. Nu este roșcată natural, deși i-ar plăcea să fie. Are o obsesie pentru stele, sclipici, crema de soare și apă carbogazoasă. Îi plac îmbrățișările pe bune, pistruii și să vădă oameni zâmbind. Încearcă să descopere și să învețe cât mai multe în fiecare zi. 🙂

𝗠𝗮𝗿𝗮 𝗦𝗼𝗹𝗼𝗺𝗼𝗻 – actriță și compozitoare. A absolvit “Facultatea de Teatru și Film” din Cluj-Napoca în 2024. Crede că punctul ei forte este comedia. În facultate, a fost “omul cu muzica”, atât pentru momentele când se încălzeau pentru curs, cât și pentru spectacolele pe care le construiau la clasă. Își dă voie să greșească și îi place să apeleze la improvizație când face asta. Are o plăcere pentru scenele de teatru care conțin un penibil asumat. “Toy Story 2” este filmul pe care l-a revăzut de cele mai multe ori și nu bea sucuri cu acid. Atât.

𝗥𝗲𝗴𝗶𝗲:

𝗔𝗹𝗮𝘀𝗸𝗮 (Irina Caraulă) – regizoare plămădită la facultatea de la Cluj. Semnează sub numele de Alaska, deși cel mai tare îi place căldura toropitoare. Are nisip în adidași până în noiembrie, iar rădăcinile îi sunt tot acolo. Este de la mare, în zodia pești, iar de fiecare dată când mănâncă scoici este la o reuniune de familie ancestrală.

Univers sonor: Mara Solomon
Tehnic: Sergiu Făinărea / Mara Sermășan

Spectacolul ”Crocodil” este o producție a Facultății de Teatru și Film Cluj-Napoca

Festivalul Ecosistem este produs de Asociația Șangri-La Artistic Ground.
Parteneri: UNICAT & co, Teatrul Masca, Creart & Teatrelli, Teatrul Metropolis, Centrul Național al Dansului București, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Institutul Liszt, Institutul Francez din România, Goethe-Institut, Green Hours, Insula 42, Asociația Rhea, Accept Romania, ART HUB x, Beatrice Von Babel, ETAJ artist-run space, /SAC, The Fool, Apollo 111, Augmented Space Agency, Centrul de Resurse Juridice, Centrul Educațional Băneasa, Clubul Copiilor Sector 5, Urban Collectors, Kaya Holistic, Centrul popular de cercetare și documentare Vizurești, Centrul pentru autism Bright Future.

Proiectul este co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Proiect co-finanțat și de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului „București 565. Conexiuni urbane” 2024”.


August 25 @ 20:00
20:00 — 21:30 (1h 30′)

Teatrul Masca (Bd. Uverturii 14) – Sala mare

Rezervări

Did you like this? Share it!